Boekmanstichting Kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid

Paradisodebat 2018: steun voor fair practice

Minister van Engelshoven heeft op het jaarlijkse Paradisodebat van Kunsten ’92 op zondag 26 augustus bekendgemaakt dat zij de kunst-, cultuur- en erfgoedsector gaat ondersteunen om zo goed mogelijk volgens de Fair Practice Code te werken: voor een eerlijke betaling van mensen die werkzaam zijn in de cultuursector. Zo kan de sector voor 2019 rekenen op een loon- en prijsbijstelling van 2,5 %. Met Prinsjesdag zal de minister verdere maatregelen aankondigen.

De Fair Practice Code is in de afgelopen periode door jonge kunstenaars en creatieven geïnitieerd (onder coördinatie van Kunsten ’92), ter verbetering van arbeidsvoorwaarden en toekomstperspectieven in de culturele en creatieve sector. Tijdens het Paradisodebat stonden de vijf waarden waarop de code is gebaseerd, centraal: duurzaamheid, vertrouwen, transparantie, diversiteit en solidariteit. De sprekers waren resp. minister van Engelshoven (Cultuur), Marian Duff (MAFB), Mariëtte Hamer (SER), Naomi Velissariou (theatermaker) en Ewald Engelen (UvA).

Zie de website van Kunsten '92 voor video-opnamen en de gesproken teksten. Later volgt een geschreven verslag (door Sandra Jongenelen).

Bekijk meer: Cultuurnieuws

Partners & subsidiënten