Boekmanstichting Kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid

Culturele arbeidsmarkt

Dossier

Literatuur uit de catalogus

Prijs n.o.t.k. : Zzp’ers in de cultuursector

Benlahbib, R., Boer, B., Dijksterhuis, E., Kunsten '92
Welke ontwikkelingen, zowel politiek als economisch, hebben gezorgd voor een explosie aan zzp’ers? Waarom zijn er juist in de culturele en creatieve sector zoveel zelfstandigen? Wat betekent dit voor de individuele praktijk?
bezoek catalogus
2020

Banen, arbeidsvolume en zelfstandigen in de culturele sector, 2010-2018

Centraal bureau voor de statistiek
Cijfers over het aantal banen, arbeidsjaren, zelfstandigen en de overlap daartussen in de culturele sector voor de jaren 2010 tot en met 2018. De tabellen bevatten een tijdreeks, voor werknemers gaat het om de periode van 2010 tot en met 2018, voor zelfstandigen om de periode van 2010 tot en met 2018 en de overlap is alleen voor de jaren 2016 en 2017 berekend. Tabellenset (voorheen: tabellenset Cultuur in Beeld) samengesteld in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).
bezoek catalogus
2019

Employment in the cultural and creative sectors

Pasikowska-Schnass, M., European Parliamentary research service
Analysis of labour market data for culture and arts professionals provides an insight into the nature of the employment and livelihood which the sector provides. However, it points to frequent incidence of short-term contracts, part-time jobs and seasonal employment, two or more parallel jobs for people with university diplomas, and this employment situation is frequently qualified as precarious.
bezoek catalogus
2019

Partners & subsidiënten