Boekmanstichting Kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid

Culturele arbeidsmarkt

Dossier

Literatuur uit de catalogus

Op weg naar het nieuwe normaal : minimale meerkosten van de toepassing van de Fair Practice Code in de culturele en creatieve sector

Geukema, R., Goudriaan, R., Paul Postma marketing consultancy, SiRM
Met jaarlijks ruim 25 miljoen euro extra is het mogelijk dat kunstenaars volgens cao-afspraken en andere bestaande richtlijnen worden betaald. Ook adviseren de onderzoekers om rekening te houden met de indexering zodat de beloning van werkenden in de onderzochte delen van de culturele en creatieve sector gelijke tred houdt met de rest van de economie. Daarvoor is een bedrag van € 64,7 miljoen nodig.
bezoek catalogus
2019

Hink/stap/sprong

Janszen, C., Velde, M. van de
Magazine waarmee het Fonds Podiumkunsten terugblikt op 2018 en vooruit kijkt naar de toekomst. In het magazine komen aan bod: onderzoeker Henk Vinken en adviseur Philip Geelkerken en hun reflectie op de stappen die gezet worden met de Fair Practice Code, uitgelichte projecten uit 2018, een gesprek tussen Eric de Vroedt en Eva Middelhoff over de kloof tussen de stad en de regio, de matchmakers in de cultuur en de vruchten van internationale promotie door Dutch Performing Arts.
bezoek catalogus
2019

Onderzoek richtlijn functie- en loongebouw presentatie-instellingen voor beeldende kunst

Wolters, L., Goudriaan, R., SiRM
Onderzoek in opdracht van De Zaak Nu, belangenvereniging voor presentatie-instellingen in de beeldende kunst waarin een functie- en loongebouw voor de beeldende kunstsector wordt beschreven. Deze kan als richtlijn worden gebruikt door Nederlandse presentatie- en postacademische instellingen en voldoet aan de kernwaarden van de Fair Practice Code Cultuur. Rapportage + persbericht.
bezoek catalogus
2019

Partners & subsidienten