Boekmanstichting Kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid

Culturele arbeidsmarkt

Dossier

Literatuur uit de catalogus

Briefadvies over gevolgen Fair Practice Code

Goudriaan, R., SiRM
De Raad voor Cultuur heeft SiRM gevraagd een briefadvies op te stellen over de gevolgen van de Fair Practice Code in de cultuursector. In dit rapport is onderzocht wat de financiële gevolgen van de toepassing van de Fair Practice Code bij de meerjarig gesubsidieerde instellingen en festivals zijn; grootte van de geraamde kosten voor de indexatie van de personele lasten in 2020 en 2021; wat de financiële gevolgen van sociale en fiscale wetgeving zijn (waaronder de Wet arbeidsmarkt in balans, voor de meerjarig gesubsidieerde instellingen en festivals) en wat de financiële gevolgen van de Fair Practice Code in de drie grote steden zijn.
bezoek catalogus
2020

Prijs n.o.t.k. : Zzp’ers in de cultuursector

Benlahbib, R., Boer, B., Dijksterhuis, E., Kunsten '92
Welke ontwikkelingen, zowel politiek als economisch, hebben gezorgd voor een explosie aan zzp’ers? Waarom zijn er juist in de culturele en creatieve sector zoveel zelfstandigen? Wat betekent dit voor de individuele praktijk?
bezoek catalogus
2020

De staat van de arbeidsmarktagenda culturele en creatieve sector

Platform arbeidsmarkt culturele en creatieve toekomst, Platform ACCT
Publicatie beschrijft de vorderingen die er in de afgelopen twee jaar zijn gemaakt in het doen en denken over versterking van de arbeidsmarkt in de culturele en creatieve sector.
bezoek catalogus
2020

Partners & subsidiënten