De culturele arbeidsmarkagenda lijkt breed omarmd te worden, maar welke haken en ogen zitten hieraan? In het decembernummer Boekman #117 worden hierover verschillende thema's uitgewerkt. In aanloop hierop organiseerde de Boekmanstichting een reeks lezingen over het thema arbeidsmarkt en cultuur.
Omzet en inkomenspositie van zzp’ers in de culturele en creatieve sector, 2018-2020 t/m derde kwartaal
Centraal bureau voor de statistiek
De tabel bevat informatie over de inkomens en omzet van zzp'ers in de culturele en creatieve sector, verdeeld naar type zzp'ers en of de zzp'er wel of niet de hoofdkostwinner van het huishouden is. Doel is om op basis van thans beschikbare registergegevens een beeld te schetsen van de gewijzigde inkomenspositie van zzp'ers in de culturele sector als gevolg van de maatregelen om verspreiding van het COVID-virus tegen te gaan.
Tabellenset Arbeidsmarkt culturele en creatieve sector, 2010-2019
Centraal bureau voor de statistiek
Cijfers over het aantal banen, arbeidsjaren en zelfstandig ondernemers in de culturele en creatieve sector voor de jaren 2010 tot en met 2019 (voorheen: tabellenset Cultuur in Beeld). Tabellenset is samengesteld op verzoek van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). De tabellen bevatten een tijdreeks, voor werknemers gaat het om de periode van 2010 tot en met 2019, voor zelfstandig ondernemers om de periode van 2010 tot en met 2018.
De staat van de arbeidsmarktagenda culturele en creatieve sector
Platform arbeidsmarkt culturele en creatieve toekomst, Platform ACCT
Publicatie beschrijft de vorderingen die er in de afgelopen twee jaar zijn gemaakt in het doen en denken over versterking van de arbeidsmarkt in de culturele en creatieve sector.
NOTITIE: Deze instellingen zijn alleen geldig voor de browser en het apparaat dat je nu gebruikt.
Google Analytics
Analytische cookies verzamelen informatie over uw gebruik van de website. Met deze informatie kunnen wij die zo goed mogelijk laten werken. Dankzij de analytische cookies weten we bijvoorbeeld welke pagina’s het vaakst worden bezocht, kunnen we problemen vastleggen en weten we welke advertenties effectief zijn. Zo zien we hoe het publiek in zijn algemeen de website gebruikt, in plaats van een enkele persoon. Met die informatie analyseren we het verkeer op de website.