Boekmanstichting Kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid

Kunst als innovator

Literatuur uit de catalogus

Versterk de rol van wetenschap, technologie en innovatie in maatschappelijke transities

Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie
Wetenschap, technologie en innovatie kunnen een sterkere, meer effectieve rol spelen in maatschappelijke transities. Daarvoor moet de regering zorgen voor een overkoepelend beeld van het Nederland van de toekomst én voor een nieuwe aanpak voor transities. Het toekomstbeeld en de aanpak maken gerichte investeringen mogelijk, zorgen voor afstemming tussen maatschappelijke transities, en brengen onderzoekers en innovatoren samen met maatschappelijke en creatieve partijen. Een van de nieuwe groepen die beter moet worden betrokken bij transitievraagstukken, is de bloeiende creatieve en culturele sector in Nederland. Advies.
bezoek catalogus
2020

Impulse paper on the role of cultural and creative sectors in innovating European industry

KEA European Affairs
This impulse paper focuses on how the cultural and creative sectors (CCS) contribute to triggering innovation in the wider economy and society, especially in relation to the most advanced technological/digital trends (e.g. Artificial Intelligence (AI), Internet of Things (IoT), etc.) and the social impact of these technologies.
bezoek catalogus
2019

Design als dialoog van maatschappelijke waarden : hoe Reframing Studio invulling geeft aan innovatie vanuit de kunsten

Dijk, M. van
Design is, net zoals kunst, niet onder een noemer te vatten. Er is een enorme verscheidenheid aan rollen die je vanuit beide perspectieven kunt innemen. Ontwerpbureau Reframing Studio kijkt naar de samenleving en wil daar door te innoveren een bijdrage aan leveren. Matthijs van Dijk legt uit hoe en waarom.
bezoek catalogus
2019

Partners & subsidiënten