Boekmanstichting Kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid

Waarde van cultuur

Dossier

Literatuur uit de catalogus

Impact van het boek

KVB Boekwerk
KVB Boekwerk heeft drie onderzoeken laten uitvoeren in een grote studie rondom de impact van het boek. De rapporten gaan in op. respectievelijk, de impact van het lezen van boeken op mens en maatschappij, de maatschappelijke impact van boekhandels en het economisch belang van het boekenvak.
T. Jaeger, 'Overheid moet boekenmarkt versterken: "vaste boekenprijs blijft'', NRC Handelsblad, 28-3-2019
bezoek catalogus
2019

Kwaliteit, wat bedoelen we daarmee?

Lammers, E., Afdeling Filmzaken
Afdeling Filmzaken heeft vorig jaar de Zilveren Pen gewonnen. Aan de prijs is verbonden dat de winnaar een lezing houdt, op de eerst volgende uitreiking. Esmé Lammers, die samen met Gamila Ylstra, leiding geeft aan Afdeling Filmzaken gaf de lezing op 17 maart 2019.
bezoek catalogus
2019

De maatschappelijke impact van boekhandels

Beune, L., Rikkert, S.
Boekhandels spelen een belangrijke rol in de sociale cohesie van de samenleving. Een bezoek aan de boekhandel wordt, mede door de evenementen die georganiseerd worden, gezien als een cultureel tijdverdrijf. Dat zorgt voor een verbeterde leefbaarheid van de omgeving. En daar profiteren ook andere winkeliers en ondernemers van, ook door de economische component die daaraan verbonden is: op haar beurt zorgt de verbeterde leefbaarheid voor hogere vastgoed- en grondprijzen.
bezoek catalogus
2019

Partners & subsidiënten