Hoe creëren het Rijk, gemeenten en provincies gezamenlijk goede randvoorwaarden voor de culturele sector?
Sinds het begin van de coronacrisis en de impact van de maatregelen op de culturele sector, wordt er kritisch gekeken naar het culturele ecosysteem. Hoe kunnen we dit financieel anders en inclusiever inrichten? Gemeentes spelen hierbij een belangrijk rol. Zij zijn verantwoordelijk voor 60 procent van de overheidsuitgaven aan kunst en cultuur. Alle aanleiding dus om, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, te kijken naar de kracht van gemeentelijk cultuurbeleid. Hoe wordt er in lokale cultuur geïnvesteerd? Hoe vrij is de gemeentelijke rol ten opzichte van landelijk beleid? Moet het anders?
[Brief van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap : aanvullende adviesaanvraag Raad voor Cultuur basisinfrastructuur 2021-2024]
Engelshoven, I.K. van
Brief van de minister van 23 maart 2020 met daarin de aanvullende adviesaanvraag over de regionale musea en de reflectiemomenten van de stedelijke regio’s.
Reflectiebrief op de BIS-aanvragen [2021- 2024] We the North : zo ruim als ons land, zo rijk is onze cultuur
We the North
Reflectiebrief We the North voor BIS 2021-2024. Vanuit de stedelijke regio zijn achttien aanvragen ingediend bij de BIS, waarvan dertien nieuwe aanvragers. Sinds 2017 werkt men met een gezamenlijk programma We the North 1.0, dat bestaat uit het opzetten van talentontwikkelingsnetwerken, het mogelijk maken van vernieuwende projecten en drie proeftuinen in heel Noord-Nederland, voor meertaligheid, beeldende kunst en het bereiken van nieuw publiek.
Opmerking: Deze instellingen zijn alleen geldig voor de browser en het apparaat dat je nu gebruikt.
Google Analytics
Analytische cookies verzamelen informatie over uw gebruik van de website. Met deze informatie kunnen wij die zo goed mogelijk laten werken. Dankzij de analytische cookies weten we bijvoorbeeld welke pagina’s het vaakst worden bezocht, kunnen we problemen vastleggen en weten we welke advertenties effectief zijn. Zo zien we hoe het publiek in zijn algemeen de website gebruikt, in plaats van een enkele persoon. Met die informatie analyseren we het verkeer op de website.