Boekmanstichting Kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid

Home » Verdieping » Boekman artikelen » ‘Geen geringe uitdaging’

‘Geen geringe uitdaging’

Het lectoraat Sociale Rechtvaardigheid en Diversiteit in de Kunsten aan de AHK

De zaadjes van deze vraagstukken zijn vooral te vinden in de dagelijkse, kleine interacties, zoals onze studenten ons laten zien.

Als lectoraat willen wij een bijdrage leveren aan sociale rechtvaardigheid, zowel binnen als buiten de muren van het kunstonderwijs.

Wat is de prijs, de opoffering die gedaan moet worden in termen van tijd, (emotionele) energie, financiën, middelen, milieu, et cetera?

Voetnoten

1 Een lectoraat is een onderzoeksgroep gewijd aan kennisproductie die moet bijdragen aan onderwijs en de praktijk, in ons geval kunsteducatie, de kunstpraktijk en de cultuursector.
2 Dit inzicht is gebaseerd op het werk van dekoloniale denkers uit Abya Yala (‘Zuid-Amerika’). Zie bijvoorbeeld: Vazquez 2020.
3 https://www.ahk.nl/lectoraten/sociale-rechtvaardigheid-en-diversiteit-in-de-kunsten/

Vazquez, R. (2020) Vistas of modernity: decolonial aesthesis and the end of the contemporary. Amsterdam: Mondriaan Fonds.

Aminata Cairo en Rosa te Velde

Rosa te Velde is associate lector Sociale Rechtvaardigheid en Diversiteit aan de AHK en werkt als onderzoeker, ontwerper en docent
Aminata Cairo is lector Sociale Rechtvaardigheid en Diversiteit aan de AHK en werkt als onafhankelijk consultant en onderzoeker

 

Partners & subsidiënten