Boekmanstichting Kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid

Home » Regionalisering door Johan Kolsteeg

Deze activiteit heeft plaatsgevonden op:

Woensdag 14 mrt ’18

Regionalisering door Johan Kolsteeg

Hoe creëren het Rijk, gemeenten en provincies gezamenlijk goede randvoorwaarden voor de culturele sector? In de verkenning voor een toekomstbestendig cultuurbestel, wijst de Raad voor Cultuur op de sleutelrol die stedelijke regio’s hierin kunnen vervullen.
In het volgende nummer van Boekman (maart 2018) zal de regionalisering in het cultuurbeleid worden belicht met een focus op de rol van stedelijke regio’s hierbij. Ter voorbereiding op dit nummer, organiseert de Boekmanstichting een korte lezingenreeks over cultuur in (klein)stedelijke regio’s. Boekman 114 zal tevens op deze dag worden gepresenteerd.
Johan Kolsteeg is de laatste in deze reeks. Wat is de relatie tussen regionalisering van het cultuurbeleid en artistieke kwaliteit? Deze vraag en meer komt naar boven uit de eerste resultaten van een langdurig onderzoek naar het cultuurbeleid van de Noordelijke overheden dat momenteel wordt uitgevoerd door onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen. Johan Kolsteeg vertelt over dit onderzoek, dat naast vraagstukken rondom kwaliteit bijvoorbeeld ook ingaat op de relatie en eventuele samenwerking tussen nationale en regionale bestuurslagen en thema’s als nationale en regionale identiteit. Johan Kolsteeg werkt als universitair docent Cultureel Ondernemerschap aan de Rijksuniversiteit Groningen en is bestuurslid van de Kunstraad Groningen. Het onderzoek naar de conceptualisering en operationalisering van het begrip regionale identiteit in het cultuurbeleid van de noordelijke overheden, verricht hij in samenwerking met Quirijn van den Hoogen.
Datum: Woensdag 14 maart 2018, Boekmanstichting Amsterdam
Tijd: 16.00 – 18.00 uur
Toegang: gratis, maar aanmelden is noodzakelijk i.v.m. een beperkt aantal plaatsen.

 

Partners & subsidiënten