Boekmanstichting Kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid

Bibliotheekcatalogus

Voor de onderwerpen in de catalogus, kunt u ook de thesaurus gebruiken. Lees meer

Bibliotheekcatalogus

Deze catalogus wordt wekelijks geupdate.

Uitgebreider zoeken

Voor de meest actuele titels en uitgebreidere zoekmogelijkheden gebruik de externe catalogus Ga naar extern zoeken

Relevante titels

Code diversiteit & inclusie

Vrijer, S. de, Matena, J., Bureau &MAES
De Code Diversiteit & Inclusie is een gedragscode van, voor en door de Nederlandse culturele en creatieve sector over diversiteit en inclusie en is een instrument van zelfregulering. Het doel van de code is dat de culturele en creatieve sector de brede diversiteit van de Nederlandse samenleving representeert. Een basisvereiste is dat de sector gelijkwaardig toegankelijk is voor iedereen: als maker, producent, werkende en publiek. Zo wordt de sector van iedereen. Iedereen draagt er op eigen wijze aan bij. Iedereen wordt gewaardeerd om wie hij of zij is, wordt gerespecteerd en gehoord en voelt zich er thuis.
bezoek catalogus
2019

Beleidsuitgangspunten 2021-2024

Post, H., Nederlands Fonds voor Podiumkunsten+, Fonds podiumkunsten
In de beleidsperiode 2021-2024 zet het Fonds Podiumkunsten zich in voor een bloeiend makersklimaat. Daarbij legt het Fonds meer de nadruk op makers die werken vanuit een ‘eigenstandige praktijk’. Het Fonds wil in gezamenlijkheid optrekken met stedelijke regio’s waar het gaat om de positie van podia en festivals. Eerlijk loon voor eerlijk werk is ook bij het Fonds de norm. En het Fonds blijft zich in de periode 2021-2024 inzetten voor een grote diversiteit aan verhalen en geluiden in de podiumkunsten.
bezoek catalogus
2019

Gender and pop culture : a text reader

Trier-Bieniek, A.
bezoek catalogus
2019

Aanwinsten

Female directors in European cinema : key figures

Simone, P.
First section of the report provides a general overview of the gender of directors of European films produced between 2003 and 2017. The second part focuses on the volume and the share of European films by gender of directors, including information on film genres and admissions.
bezoek catalogus
2019

Theater. Hè? Wow! : alles wat je moet weten voor een onvergetelijk theaterbezoek

Brommer, C.
Wat betekenen termen als dramaturgie en participatietheater? Hoe maak je de beste keuze uit het aanbod van de vele theatervoorstellingen? Waar kun je tijdens de voorstelling op letten? En hoe kun je de voorstelling achteraf bespreken? Praktische handleiding.
bezoek catalogus
2019

Polderpolonaise : The Netherlands in drawings : the Dutch, their country and their culture

Corduwener, B., Heukensveld Jansen, S.
bezoek catalogus
2019

Partners & subsidiënten