Boekmanstichting Kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid

Bibliotheekcatalogus

Voor de onderwerpen in de catalogus, kunt u ook de thesaurus gebruiken. Lees meer

Bibliotheekcatalogus

Deze catalogus wordt wekelijks geupdate.

Uitgebreider zoeken

Voor de meest actuele titels en uitgebreidere zoekmogelijkheden gebruik de externe catalogus Ga naar extern zoeken

Relevante titels

Besluitvorming culturele basisinfrastructuur 2021-2024

Engelshoven, I.K. van
bezoek catalogus
2020

Gebruik van NOW 1.0 door bedrijven in de culturele en creatieve sector

Centraal bureau voor de statistiek
Overzicht van het aantal bedrijven in de culturele en creatieve sector dat gebruik maakt van de eerste tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW-1.0).
bezoek catalogus
2020

Naar een wendbare en weerbare culturele en creatieve sector

Raad voor cultuur
De Raad voor Cultuur adviseert Minister van Engelshoven om te experimenteren met vollere zalen in coronaluwe regio’s. In regio’s waar het aantal coronabesmettingen lag is, zou moeten worden geëxperimenteerd met het loslaten van de anderhalvemeterregel. Ook zou het steunpakket voor de culturele sector niet alleen naar gesubsidieerde instellingen moeten gaan.
bezoek catalogus
2020

Aanwinsten

De sociale staat van Nederland 2020

Ridder, J. den, Josten, E., Boelhouwer, J., Campen, C. van
Hoe gaat het met Nederland en de Nederlandse bevolking? Welke ontwikkelingen hebben zich de afgelopen 12 jaar voorgedaan in de welvaart en leefsituatie van Nederlanders? Welke verschillen zijn er tussen bevolkingsgroepen? Hoe kijken Nederlanders aan tegen hun leven en de sociale staat van het land? En welke gevolgen heeft de coronacrisis hiervoor? Dit zijn thema’s die aan bod komen in deze kernachtige versie van De sociale staat van Nederland (SSN). Publicatie bevat een hoofdstuk over vrijetijdsbesteding en cultuurdeelname, geschreven door A.M. Wennekers en A.G.J. van der Torre.
bezoek catalogus
2020

Talent & festivals : adviezen meerjarige subsidies Fonds voor cultuurparticipatie 2021-2024 talentontwikkeling, kunstfestivals en erfgoedmanifestaties

Fonds voor cultuurparticipatie
Adviezen voor de vierjaarlijkse toekenningen voor de meerjarige subsidies Talent & Festivals 2021-2024. Daarmee ondersteunt het Fonds voor cultuurparticipatie instellingen op het gebied van talentontwikkeling, kunstfestivals en erfgoedmanifestaties, gericht op cultuurmaken in de vrije tijd.
bezoek catalogus
2020

Tabellenset Arbeidsmarkt culturele en creatieve sector, 2010-2019

Centraal bureau voor de statistiek
Cijfers over het aantal banen, arbeidsjaren en zelfstandig ondernemers in de culturele en creatieve sector voor de jaren 2010 tot en met 2019 (voorheen: tabellenset Cultuur in Beeld). Tabellenset is samengesteld op verzoek van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). De tabellen bevatten een tijdreeks, voor werknemers gaat het om de periode van 2010 tot en met 2019, voor zelfstandig ondernemers om de periode van 2010 tot en met 2018.
bezoek catalogus
2020

Partners & subsidiënten