Boekmanstichting Kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid

Bibliotheekcatalogus

Voor de onderwerpen in de catalogus, kunt u ook de thesaurus gebruiken. Lees meer

Bibliotheekcatalogus

Deze catalogus wordt wekelijks geupdate.

Uitgebreider zoeken

Voor de meest actuele titels en uitgebreidere zoekmogelijkheden gebruik de externe catalogus Ga naar extern zoeken

Relevante titels

Banen, arbeidsvolume en zelfstandigen in de culturele sector, 2010-2018

Centraal bureau voor de statistiek
Cijfers over het aantal banen, arbeidsjaren, zelfstandigen en de overlap daartussen in de culturele sector voor de jaren 2010 tot en met 2018. De tabellen bevatten een tijdreeks, voor werknemers gaat het om de periode van 2010 tot en met 2018, voor zelfstandigen om de periode van 2010 tot en met 2018 en de overlap is alleen voor de jaren 2016 en 2017 berekend. Tabellenset (voorheen: tabellenset Cultuur in Beeld) samengesteld in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).
bezoek catalogus
2019

Culture statistics 2019 edition

Beck-Domzalska, M., Eurostat
This fourth edition of publication Culture statistics 2019 edition presents a selection of indicators on culture pertaining to cultural employment, international trade in cultural goods, cultural enterprises, cultural participation and the use of the internet for cultural purposes, as well as household and government cultural expenditure. It presents also data on tertiary students in cultural fields of study, learning foreign languages and international tertiary students’ mobility. In addition, one chapter is devoted to cultural heritage. Data cover the European Union (EU) and its Member States, and (subject to data availability) the European Free Trade Area (EFTA) and enlargement countries.
bezoek catalogus
2019

Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd 2019 : deel 2 statistieken

Centraal bureau voor de statistiek
Met o.a. een hoofdstuk over het vrijetijdsgedrag van Nederlanders.
bezoek catalogus
2019

Aanwinsten

Data-driven marketing en benchmarking in de culturele sector

Bastiaensen, F., Ruette, T., Berckmoes, T., IDEA consult, publiq, Makame
Onderzoek naar de wensen en noden van de Vlaamse culturele sector om meer te kunnen doen met data-driven marketing en verkenning van de relevantie en haalbaarheid van een benchmarktool en een marketingtool voor de cultuursector. Bevat naast een inventarisatie van binnenlandse initiatieven in de cultuursector en in andere sectoren ook een inventarisatie van buitenlandse activiteiten.
bezoek catalogus
2019

Culture & working conditions for artists : implementing the 1980 Recommendation concerning the Status of the Artist

Neil, G.
Study based on an analysis of submissions to the 2018 global survey on the implementation of the 1980 recommendation concerning the Status of the Artist by UNESCO Member States, non-governmental organizations (NGO) and international non-governmental organizations (INGO).
bezoek catalogus
2019

Voortgang internationaal cultuurbeleid 2018

Blok, S., Kaag, S.A.M.
Deze brief geeft per doel een overzicht van projecten en resultaten in 2018 van het internationaal cultuurbeleid (ICB) en biedt een overzicht van de wereldwijde spreiding van Nederlandse culturele activiteiten. Speciale aandacht voor het gedeeld cultureel erfgoed (GCE, het erfgoed dat Nederland met andere landen deelt).
bezoek catalogus
2019

Partners & subsidiënten