Boekmanstichting Kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid

Bibliotheekcatalogus

Voor de onderwerpen in de catalogus, kunt u ook de thesaurus gebruiken. Lees meer

Bibliotheekcatalogus

Deze catalogus wordt wekelijks geupdate.

Uitgebreider zoeken

Voor de meest actuele titels en uitgebreidere zoekmogelijkheden gebruik de externe catalogus Ga naar extern zoeken

Relevante titels

Utrecht monitor

Gemeente Utrecht
Gemeente Utrecht onderzoekt de cultuurdeelname van de inwoners. In de monitor zijn o.a. voorzieningen, bezoekcijfers voorstellingen, aanbod van buitenschools kunsteducatie, waardering en de effecten van de coronacrisis meegenomen.
bezoek catalogus

Aanvullende aanpassingen van het steunpakket in het vierde kwartaal [brief kabinet 26 november 2021]

Blok, S., Hoekstra, W., ... [et al.]
Minister Blok (EZK) informeert de Eerste Kamer over de aanvullende aanpassingen in het steunpakket in het vierde kwartaal van 2021. Het kabinet maakt 68 miljoen euro vrij voor een specifiek steunpakket om de culturele sector tot het einde van het jaar te ondersteunen. Deze middelen behelzen een voortzetting van de eerdere specifieke steun: ondersteuning voor de BIS- en Erfgoedwetinstellingen en de meerjarig gefinancierde instellingen bij de Rijkscultuurfondsen, en ondersteuning voor makers via onder andere de rijkscultuurfondsen.
bezoek catalogus
2021

De Nederlandse orkesten in beweging : visie op 2030 & Strategische agenda 2021–2025

VvNO
Deze publicatie is een vervolg op ‘Orkesten van nu, van waarde voor de toekomst’, dat in 2014 werd gepubliceerd. In dit document presenteren de Nederlandse orkesten hun visie en strategie voor de komende jaren.
bezoek catalogus
2021

Aanwinsten

Gebouwd om te bewaren : waar staan we met Erfgoeddepots in Nederland?

Ankersmit, B., Stappers, M., Rijksdienst voor het cultureel erfgoed
In deze publicatie vertellen verschillende professionals over hun ervaring bij het ontwikkelen, beheren of onderzoeken van een erfgoeddepot. Met 21 bijdragen wordt ingegaan op de achtergronden van het ontwerpen van een depot tot het dagelijkse beheer ervan. De publicatie is bedoeld als inspiratie in het erfgoedveld voor mensen die bezig zijn met het optimaliseren van de opslag van cultuurgoederen.
bezoek catalogus
2021

Poëzie als alternatief

Dera, J.
In dit boek laat Dera zien hoe divers de hedendaagse Nederlandstalige poëzie is en hoe ze de maatschappij een kritische spiegel voorhoudt. In hun gedichten leggen dichters een bom onder het kapitalisme, luiden ze de noodklok over het klimaat, geven ze een stem aan diegenen die veel te lang niet mochten spreken. De moderne poëzie is juist zeer betrokken bij de maatschappij. Ze opent met haar eigen middelen van taal en ritme de deur naar een alternatief voor onze politieke werkelijkheid.
bezoek catalogus
2021

Artists in the spotlight! : in search of new agendas for education and research in the cultural management and policy field [Congress proceedings 2021]

Johansson, T.
A compilation of papers presented in the framework of the 12th Annual ENCATC Education and Research
Session.
bezoek catalogus
2021

Partners & subsidiënten