Boekmanstichting Kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid

Home » Geannuleerd: Kunstkwartet met Liesbeth Coltof

Deze activiteit heeft plaatsgevonden op:

Maandag 20 apr ’15

Geannuleerd: Kunstkwartet met Liesbeth Coltof

ATTENTIE: DEZE BIJEENKOMST IS WEGENS ZIEKTE HELAAS AFGEZEGD. Liesbeth Coltof  is artistiek leider van de Toneelmakerij te Amsterdam en staat aan de wieg van het hedendaagse theater voor kinderen en jongeren in Nederland. Haar werk dat over culturele en geografische grenzen gaat heeft velen nationaal en internationaal geïnspireerd, omdat het grote thema’s universeel maakt door met betrokkenheid in te zoomen op het kleine, het individuele. Naast haar werk in Nederland is zij veelvuldig werkzaam in ontwikkelingslanden en conflictgebieden. Tijdens de oorlog in voormalig Joegoslavië speelt zij in de vluchtelingenkampen. Ook begeleidt zij al 16 jaar Palestijnse acteurs en regisseurs, de laatste jaren voornamelijk in Gaza.

Welke vier aanbevelingen zou Coltof doen aan minister Bussemaker voor een bloeiend(er) cultureel klimaat in Nederland? Een debat over de noodzakelijkheid van opgroeien met kunst, de kracht van de verbeelding, het doorbreken van het onderscheid tussen kunst voor kinderen en voor volwassenen en de waarde van het niet weten.

Aanmelden voor het Kunstkwartet is noodzakelijk i.v.m. een beperkt aantal plaatsen.
Moderator: Marielle Hendriks.
Datum: maandag 20 april 2015
Tijd: 17.00 – 19.00 uur
Toegang: gratis

In de reeks Kunstkwartet geeft de Boekmanstichting maandelijks het woord aan een denker, beleidsmaker, kunstbestuurder of kunstenaar. Welke vier punten zijn cruciaal voor de ontwikkeling van de kunsten en het cultuurbeleid in de komende vier jaar?

Foto: Jocelyne Moreau

Partners & subsidiënten