Boekmanstichting Kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid

Home » Kunstkwartet met Barbara Visser

Deze activiteit heeft plaatsgevonden op:

Maandag 24 nov ’14

Kunstkwartet met Barbara Visser

Beeldend kunstenaar en voorzitter van de Akademie van Kunsten Barbara Visser is de eerstvolgende spreker in de reeks kunstkwartetten. “Het lijkt erop dat kunst en politiek heel andere belangen dienen. Maar er zijn ook hele wezenlijke dingen waar iedereen baat bij heeft, los van het feit of het over politiek of over kunst gaat”. Vier van deze ‘dingen’ die volgens haar cruciaal zijn voor een vitaal cultuurstelsel zal Visser deze avond belichten onder leiding van moderator Margot Dijkgraaf.

Kunstkwartet met Barbara Visser: Adviezen van de kunstenaar
De kunstenaar is geen toekomstpsycholoog, maar slechts een opmerkzaam mens dat kijkt naar wat er in het heden te vinden is en daar een verhaal van maakt. Met de ideeën van de kunstenaar kan de beleidsmaker op allerlei manieren zijn voordeel doen. Hoe? Dat hoort u in dit kwartet.

Onderzoek
Erken dat dingen tijd kosten. Probeer te zien dat onderzoek geen noodzakelijk kwaad is om tot conclusies of producten te komen, maar dat onderzoek zelf al het product is.

Samenwerking
De unieke blik van het individu blijft onverminderd belangrijk, maar samenwerking – ver weg van je eigen comfort zone – houdt je scherp, los van het resultaat.

Onderwijs
Als je iets structureel wilt verbeteren moet je bij het begin beginnen. En niet op het resultaat wachten, want ook hier zit het produkt in het hele proces, en niet aan het einde ervan.

Durf!
Verandering is eng en kost energie. Maar wat hebben we te verliezen? Durf ook eens iets te laten zoals het is, soms is dat nog veel moeilijker.

In de reeks Kunstkwartetten geeft de Boekmanstichting het woord aan een denker, beleidsmaker, kunstbestuurder of kunstenaar. U bent van harte welkom om te luisteren en mee te praten. Toegang €5,- (ter plaatse), aanmelding is verplicht i.v.m. het beperkt aantal plaatsen. Verslagen van eerdere Kunstkwartetten zijn te lezen op ons blog.

 

Partners & subsidiënten