Boekmanstichting Kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid

Home » Onderzoek in Zicht

Deze activiteit heeft plaatsgevonden op:

Maandag 09 nov ’15

Onderzoek in Zicht

Marjolein Oomes doet promotieonderzoek naar het beter meetbaar maken van de maatschappelijke effecten van openbare bibliotheken. Tijdens Onderzoek in Zicht vertelde zij over het lopende onderzoeksprogramma ‘Meten Maatschappelijke Opbrengst’ (MMO). Het programma richt zich op de ontwikkeling van meetinstrumenten die de maatschappelijke opbrengst van openbare bibliotheken in kaart brengen.
Een rol die tot op heden te veel wordt gemeten in ‘outputs’ en te weinig in ‘outcomes’. Wij weten bijvoorbeeld wel hoeveel boeken er worden uitgeleend, maar niet wat het lezen van die boeken bijdraagt aan het maatschappelijk welzijn.
Lees hier meer over het onderzoek.
Ook in de bibliotheek van de Boekmanstichting is meer informatie te vinden over dit onderwerp. Bekijk een selectie uit onze catalogus.
—————
Marjolein Oomes (1984), Master in de sociologie, Universiteit van Tilburg, NL (2007) werkte als onderzoeker / adviseur bij de provinciale serviceorganisatie voor bibliotheken, Cubiss (Tilburg, NL, 2007-2010) en als adviseur Onderzoek & Kennisdeling bij het Sectorinstituut voor Openbare Bibliotheken (SIOB, 2010-2014). In 2015 werden de taken van SIOB geïntegreerd in de Koninklijke Bibliotheek van Nederland, waar Marjolein verantwoordelijk is voor de coördinatie van een nationaal onderzoeksprogramma voor openbare bibliotheken.

 

Onderzoek in Zicht
De Bibliotheek van de Boekmanstichting is in november 2014 met een nieuwe reeks gestart: Onderzoek in Zicht. Met deze twee maandelijkse reeks Onderzoek in zicht biedt de bibliotheek van de Boekmanstichting onderzoekers een podium om hun scriptie of dissertatie op het gebied van kunst- en cultuurbeleid en praktijk toe te lichten. Dit kan ook lopend onderzoek betreffen.

Datum: maandag 9 november 2015
Tijd: 16.00 – 17.30 uur
Locatie: Boekmanstichting 

Toegang: gratis

Aanmelden noodzakelijk i.v.m. een beperkt aantal plaatsen.

Partners & subsidiënten