Boekmanstichting Kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid

Home » Boekman Salon over jonge makers en doeners in cultuur

Deze activiteit heeft plaatsgevonden op:

Donderdag 12 jun ’14

Boekman Salon over jonge makers en doeners in cultuur

Ter ere van het verschijnen van Boekman 99 over jonge makers en doeners in kunst en cultuur, organiseerde de Boekmanstichting op donderdag 12 juni samen met de SSBA Salon van 16.00-18.00 uur een Boekman-Salon waarin jonge creatievelingen vertelden over werken en overleven in de wereld van kunst en cultuur. Is de nieuwe generatie artistieke makers en doeners inderdaad een creative underclass, overlevend op losse contracten, als eeuwige stagiair of vrijwilliger?

Een gesprek over (over)leven en werken en als jonge ondernemer in de wereld van kunst en cultuur. Welke projecten doen zij? Wat werkt wel en wat werkt niet? Kunnen zij bestaan van hun (project)werk? En wat kenmerkt deze generatie cultuurondernemers in bredere zin? Hoe kijken zij aan tegen de huidige ontwikkelingen in de kunstensector? Hoe zou hun ideale werkomgeving eruit zien? Krijgen ze voet aan wal bij de ‘oude garde’, of willen ze dat niet eens?

Jonge creatieven vertelden over werken en overleven in de wereld van kunst en cultuur. Met passie en vuur vertelden Peter van der Es (beeldend kunstenaar en cultureel ondernemer van de Kunstbeurs Unfair Amsterdam), Sophia Zürcher (beeldende kunstjournalist), Marloes Meuzelaar (maakster van de serie Queer Amsterdam), Maurice Seleky (schrijver en organisator Jonge Schrijversavond) en Jarl Schulp (vormgever en cultureel ondernemer van Fiber, audiovisual platform) over hun beroepspraktijk. Aansluitend debatteerden zij met de zaal o.l.v. gespreksleider Ko van ‘t Hek.

SSBA-Salon
SSBA Salon is de Culturele Deeltjesversneller van de Stadsschouwburg Amsterdam. Met events, een online magazine en een culturele agenda presenteert SSBA Salon op eigentijdse wijze de beste hoge en populaire cultuur uit de stad.

Partners & subsidiënten