Boekmanstichting Kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid

Home » Boekmanborrel over Boekman 96 met Jos Bazelmans

Deze activiteit heeft plaatsgevonden op:

Donderdag 12 sep ’13

Boekmanborrel over Boekman 96 met Jos Bazelmans

Vlak voor het verschijnen van tijdschrift Boekman (96) over Erfgoed: van wie, voor wie? organiseerde de bibliotheek op 12 september een Boekmanborrel bij hen in huis. Op informele wijze konden de bezoekers zich laten informeren en inspireren door de spreker van die dag, prof. dr. Jos Bazelmans (VU, Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en auteur in dit nummer), onder het genot van een hapje en een drankje en met de mogelijkheid tot netwerken.

Bazelmans gaf een beschouwing over een bijzonder – en naar zijn mening wat onderbelicht – domein van de erfgoedzorg: de archeologie. Hij schetste in zijn verhaal de verregaande consequenties van de economische crisis op de archeologische aanbestedingen. Zijns inziens een structurele verandering, want een eenmaal ingeslagen beleidsmatige of meer letterlijk geasfalteerde weg, laat zich niet eenvoudig weer wijzigen voor archeologische doeleinden. Ook ging Bazelmans in op de effecten hiervan op de verhouding tussen wetenschap, erfgoedzorg en publiek.

Toegang van Boekmanborrels is gratis voor leden van de bibliotheek en/ of abonnees van Boekman. Overige geïnteresseerden betalen € 10 bij de entree. Indien na afloop een abonnement wordt genomen op Boekman en/of een leners-/gebruikerspas bij de bibliotheek wordt aangeschaft dan wordt de entreeprijs hiermee verrekend. 

Partners & subsidiënten