Boekmanstichting Kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid

Home » Boekmandiscussie op Art As Money Festival

Deze activiteit heeft plaatsgevonden op:

Donderdag 09 feb ’12

Boekmandiscussie op Art As Money Festival

Art As Money Festival

In een tijd dat de overheid banken met miljarden euro’s overeind houdt maar tegelijkertijd drastisch op kunst en cultuur bezuinigt, lijkt het een goed moment om wat dieper in te gaan op de vraag wat de waarde van kunst en geld is. Tegelijkertijd wil de organisatie kijken hoe in het veranderende financiële en culturele landschap waarin de overheid als inkomstenbron meer en meer wegvalt, kunstenaars en creatieve industrie alternatieve verdienmodellen kunnen inzetten en mogelijkheden kunnen creëren om toch genoeg geld te verdienen om hun dromen te kunnen blijven nastreven.

Dadara en Total in Support presenteren daarom het Art as Money Festival;een feestelijke bijeenkomst, waar op inspirerende en educatieve wijze de werelden van kunst en geld dichter bij elkaar worden gebracht en deze haat-liefde verhouding hopelijk van iets meer liefde kan worden voorzien; een combinatie van seminars, workshops, optredens, informatiemarkt, nachtsymposium en afsluitend een feest. Kunstenaars, creatieve ondernemers, culturele organisaties, bedrijfsleven en particuliere kunstminnaars ontmoeten elkaar op dit festival waarbij educatie en inspiratie de boventoon voeren.

Paneldiscussie

In het verlengde van de Boekman (89) met als thema Kunst op een keerpunt, wordt tijdens het Art as Money Festival een Boekman paneldiscussie georganiseerd over koerswijzigingen in de culturele sector. Hoe werkt het nieuwe ondernemen in de cultuur? Gespreksleider Jorgen Tjon A Fong spreekt met onder meer Wilmar de Visser (Splendor), Daniël van der Meer (Das Magazin) en Doro Siepel (Theater ZuidPlein).

Partners & subsidiënten