Boekmanstichting Kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid

Home » Discussiemiddag talentontwikkeling: bij de KNAW

Deze activiteit heeft plaatsgevonden op:

Donderdag 03 apr ’14

Discussiemiddag talentontwikkeling: bij de KNAW

Het herkennen en ontwikkelen van (artistiek) talent bij kinderen is een investering in onze maatschappij. Sluit het huidige onderwijs hier voldoende bij aan of is het meer gericht op passief participeren? Wat is kenmerkend bij de focus op talentontwikkeling en wat zou beter moeten? De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en de Boekmanstichting organiseerden op 3 april 2014 een debat over deze vragen, afgezet tegen de vele ontwikkelingen op dit gebied.
De inleidingen werden verzorgd door hoogleraar talentontwikkeling Juliette Walma van der Molen, en auteur en tentoonstellingsmaker Alex de Vries. Hoogleraar kunstgeschiedenis Kitty Zijlmans leidde aansluitend het debat met een dertig tal deskundigen uit wetenschap, openbaar bestuur, onderwijs en de kunstpraktijk.
Het najaarsnummer in 2014 van het tijdschrift Boekman (nummer 100) wordt gewijd aan het thema ‘talentontwikkeling’, met daarin onder meer een verslag van de discussie en inleidingen van Juliette Walma van der Molen en Alex de Vries  in de vorm van een artikel.
Lees hieronder over de discussie in het ‘Verslag KNAW debat over talentontwikkeling.

Partners & subsidiënten