Boekmanstichting Kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid

Home » Geannuleerd: Kunstkwartet met Erwin Olaf

Deze activiteit heeft plaatsgevonden op:

Dinsdag 11 nov ’14

Geannuleerd: Kunstkwartet met Erwin Olaf

Wegens omstandigheden kan het Kunstkwartet met Erwin Olaf op dinsdag 11 november niet plaatsvinden. Op maandag 24 november vindt het volgende Kunstkwartet plaats met Barbara Visser, beeldend kunstenaar en voorzitter van de Akademie van Kunsten.

—————————————————————————————————————————————-

Welke vier aanbevelingen zou fotograaf Erwin Olaf doen aan minister Bussemaker voor een bloeiend cultureel klimaat in Nederland? Olaf licht zijn visie toe tijdens het derde Boekman Kunstkwartet. Moderator Margot Dijkgraaf gaat met Olaf in gesprek over zijn ervaringen met het publiek-private spanningsveld in het cultuurbeleid. Wat ziet hij – als commercieel werkende topfotograaf over de hele wereld – aan kansen en bedreigingen in ons huidige culturele systeem?

Olaf wordt als fotograaf gelauwerd om zijn unieke beelden en het vermogen om steeds weer nieuwe wegen in te slaan. In 2011 ontving hij de Johannes Vermeer Prijs voor zijn gehele oeuvre. Na Jet de Ranitz en Melle Daamen is Olaf de derde spreker in de reeks Kunstkwartetten waarin de Boekmanstichting het woord geeft aan een denker, beleidsmaker, kunstbestuurder of kunstenaar. In het volgende Kunstkwartet op maandag 24 november spreekt Barbara Visser, beeldend kunstenaar en voorzitter van de Akademie van Kunsten.

Verslagen van eerdere Kunstkwartetten zijn te lezen op ons blog.

 

Partners & subsidiënten