Boekmanstichting Kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid

Home » Johannes Vermeer Prijs voor Alex van Warmerdam

Deze activiteit heeft plaatsgevonden op:

Maandag 15 nov ’10

Johannes Vermeer Prijs voor Alex van Warmerdam

De Johannes Vermeer Prijs 2010 is door Staatssecretaris van Cultuur Halbe Zijlstra toegekend aan Alex van Warmerdam, filmmaker, theatermaker, beeldend kunstenaar, acteur en schrijver. Van Warmerdam krijgt de prijs voor zijn hele oeuvre bestaande uit films, theaterstukken, literair werk en een groot aantal beeldende kunstwerken in uiteenlopende technieken. De Boekmanstichting begeleidt de jurering en de prijsuitreiking die plaatsvindt in Museum Het Prinsenhof te Delft.

De Johannes Vermeer Prijs is een staatsprijs voor de kunsten. Hij is in 2008 door de regering ingesteld om uitzonderlijk artistiek talent te eren en verder te stimuleren. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 100.000 euro, vooral bestemd voor de realisatie van een speciaal project.

De prijs kan worden toegekend aan in Nederland werkende kunstenaars uit alle disciplines: van dans tot design, van mode tot muziek, van schilderen tot schrijven.

De voorbereiding en organisatie van de prijsuitreiking is in handen van de Boekmanstichting, intersectoraal studiecentrum voor kunst, cultuur en beleid.

Meer informatie op de website van de Johannes Vermeer Prijs

Partners & subsidiënten