Boekmanstichting Kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid

Home » Arbeidsmarkt » Boekman 84

Boekman 84

Redactioneel

  • Redactioneel Boekman 84 Anita Twaalfhoven

    Op de omslag van deze Boekman zit Huub van der Lubbe, zanger van popgroep De Dijk, op een hotelkamer in Moskou in zijn dagboek te schrijven, met zijn bagage om zich heen verspreid. Zijn beroep: kunstenaar. Nederland telt ongeveer 96.000 kunstenaars. Dat betekent dat een op de tachtig werkzame mensen dit beroep uitoefent. Het prototype van de kunstenaar woont in de Randstad, werkt hard, verdient relatief weinig en heeft een kleine kans op een vaste baan. Maar daartegenover staat vaak een grote mate van artistieke autonomie.

Artikelen

Interviews

Dossier

Boekbesprekingen

Recente aanwinsten van de bibliotheek

  • Recente aanwinsten van de bibliotheek

    Bibliotheekmedewerkers Jack van der Leden, Saskia Leefsma, Marike Lindhout, Martine Meddens en Sylvia Verduin, en redacteur André Nuchelmans belichten een aantal recent door de bibliotheek van de Boekmanstichting verworven publicaties.

Uitslag lezersenquête Boekman

  • Verslag lezersonderzoek Boekman Sanne Gerritse

    Met ingang van nummer 55 is het Boekmancahier in 2003 overgegaan in het huidige tijdschrift Boekman en is naast de vormgeving ook de inhoudelijke koers vernieuwd. De laatste lezersenquête stamt uit 1996 en met deze nieuwe enquête wilde de redactie een helder beeld krijgen van het profiel van de huidige abonnees en kopers en hun ervaring met de inhoud en vormgeving van het tijdschrift.

Benoemingen, promoties en symposia

  • Jack van der Leden en André Nuchelmans

Partners & subsidiënten