Boekmanstichting Kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid

Home » Boekmanborrel Peter Kager over illegaal downloaden

Deze activiteit heeft plaatsgevonden op:

Donderdag 26 jun ’14

Boekmanborrel Peter Kager over illegaal downloaden

Tijdens de Boekmanborrel van 26 juni 2014 lichtte Peter Kager zijn scriptie over het downloaden van films uit illegale bron toe. Voor de geïnteresseerde toeschouwers legde hij uit wat in juridische termen wordt verstaan onder een illegale bron. Daarnaast ging hij kort in op de uitspraak van het Europese Hof die op 10 april 2014 oordeelde dat de Nederlandse uitzondering, waarbij downloaden wel is toegestaan maar uploaden niet, in strijd is met het Europees recht en nadelig voor houders van auteursrechten.
Peter Kager is juridisch adviseur bij ICT-recht en specialist op het gebied van e-commerce. Daarnaast houdt hij zich onder andere bezig met vraagstukken en advies op het gebied van privacy en digitalisering. Peter Kager heeft in 2011 zijn master IT en Recht afgerond met een scriptie over het downloaden van films uit illegale bron, die door Hilde Klein is besproken in Boekman 99.
Toegang van Boekmanborrels is gratis voor leden van de bibliotheek en/ of abonnees van Boekman. Overige geïnteresseerden betalen € 10 bij de entree. Indien na afloop een abonnement wordt genomen op Boekman en/of een leners-/gebruikerspas bij de bibliotheek wordt aangeschaft dan wordt de entreeprijs hiermee verrekend.

 

 

Partners & subsidiënten