Openingstijden per oktober 2016

Op afspraak
 

Maandag t/m donderdag

Van 10 tot 5 uur

 

Contact

Herengracht 415
1017 BP Amsterdam
020 - 624 37 39

Bibliotheek

-
Mooie zaal met uitzicht op de Herengracht

Onze fysieke collectie is per 3 oktober 2016 alleen toegankelijk op afspraak. Van maandag t/m donderdag is de zaal voor het bestuderen van bronmateriaal, uitleen en het raadpegen van auteursrechtelijk beschermde werken tussen 10.00-17.00 uur beschikbaar. De online catalogus is 24/7 doorzoekbaar. Men kan tevens kostenloos een, door de informatiespecialisten vooraf samengestelde, literatuurlijst aanvragen op een door u gewenst thema of studie onderwerp.

Het werkt als volgt:

  • Via dit formulier dient u een verzoek in om de bibliotheek te bezoeken op een door u gewenste datum en tijdstip op maandag t/m donderdag tussen 10.00 – 17.00 uur
  • U krijgt z.s.m. antwoord van ons of datum c.q. tijdstip beschikbaar zijn
  • Het is mogelijk een aanvraag te doen om de hele dag of meerdere dagen te studeren
  • Boeken kunt u de hele week inleveren, aan de balie in de studiezaal, bij het secretariaat of door de brievenbus
  • In voorkomende gevallen dat de zaal bezet is, is er een werkplek beschikbaar voor zelfstandig onderzoek in de catalogus

NB: Als u de bibliotheek op maandag wilt bezoeken, gelieve dan uiterlijk donderdag voor 16.00 uur een verzoek te e-mailen.

Activiteiten met en voor universiteiten
Naast het aanbieden van informatie op maat, bieden wij ruimte aan professionals uit de culturele sector en studenten om - in samenwerking met de Boekmanstichting - activiteiten te organiseren in de mooie zaal op de eerste etage. 

Voor meer informatie over de activiteiten of over informatie op maat kunt u contact opnemen met de bibliotheek.