Boekmanstichting Kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid

Home » Boekmanstichting » Organisatie

De medewerkers van de Boekmanstichting

Hoofdredacteur / Projecten

André is verantwoordelijk voor het tijdschrift Boekman. Hij redigeert artikelen, maar ook  andere publicaties van de Boekmanstichting, en schrijft bijdragen voor het tijdschrift. Hij volgt  het popmuziekbeleid in Nederland op de voet.

Onderzoeker

Britt volgt voor de Cultuurmonitor onder andere de domeinen muziek en games. Daarnaast voert ze onderzoeken in opdracht uit.

Onderzoeker

Felicia volgt voor de Cultuurmonitor de domeinen Letteren en Beeldende kunst en doet onderzoek naar het thema Beroepspraktijk binnen de cultuursector. Daarnaast voert zij onderzoek in opdracht uit.

Heidi Heinonen
Informatiespecialist

Heidi is verantwoordelijk voor het verzamelen van documenten over kunst- en cultuurbeleid en het up to date houden van de Kennisbank. Daarnaast voorziet zij samen met de andere informatiespecialisten interne en externe klanten van relevante informatie.

 

Informatiespecialist / Redacteur

Jack is verantwoordelijk voor de redactie van Boekman en andere publicaties, schrijft ook zelf bijdragen aan het tijdschrift en coördineert de reeks Verkenningen waarin actuele thema’s worden belicht vanuit de Kennisbank. Daarnaast voorziet hij samen met de andere informatiespecialisten interne en externe klanten van relevante informatie.

Directeur – Bestuurder

Jan Jaap is directeur-bestuurder van de Boekmanstichting. Hij is verantwoordelijk voor de strategische ontwikkeling en externe contacten van de Boekmanstichting.

Programmamaker

Jasmin draagt zorg voor de fysieke en digitale programmering van de Boekmanstichting. Haar voornaamste rol is het ontsluiten en aanvullen van onderzoek middels publiek programma. Ze legt hierbij verbinding tussen de Kennisbank, tijdschrift Boekman en onderzoek – maar ook de culturele praktijk.

Strategisch communicatieadviseur

Jesper is verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering van de communicatiestrategie van de Boekmanstichting. Hij stuurt het communicatieteam aan en is eerste aanspreekpunt voor journalisten.

Officemanager

Als officemanager beheert Laura het secretariaat van de Boekmanstichting. Zij verricht ondersteunende werkzaamheden voor het team. Ook faciliteert Laura meetings voor de directeur en draagt ze zorg voor de dagelijkse bezigheden op kantoor.

Operationeel Manager

Lieke draagt zorg voor de financiële administratie en het HR-beleid van de Boekmanstichting. Als MT-lid werkt ze mee aan de ontwikkeling en verdere professionalisering van werkprocessen binnen de organisatie.

Coördinator onderzoek

Maartje is verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering van de verschillende onderzoeks- programma’s en projecten binnen de Boekmanstichting. Zij stuurt het onderzoeksteam aan en draagt zorg voor de continuïteit van de Cultuurmonitor.

Onderzoeker / Redacteur

Maxime volgt voor de Cultuurmonitor de domeinen Design, Theater en het thema Diversiteit en Inclusie. Daarnaast voert zij onderzoek in opdracht uit en is zij mede verantwoordelijk voor het tijdschrift Boekman.

Informatiespecialist

Mieke is verantwoordelijk voor het verzamelen van documenten over kunst- en cultuurbeleid en het up to date houden van de Kennisbank. Daarnaast voorziet zij samen met de andere informatiespecialisten interne en externe klanten van relevante informatie.

PR & Communicatie

Nuran draagt bij aan het marketingbeleid, is verantwoordelijk voor diverse communicatie-uitingen, het beheer van de website en de social mediakanalen.

Verhuur / communicatie

Tanja coördineert de verhuur van ruimtes in het monumentale grachtenpand van de Boekmanstichting. Daarnaast ondersteunt zij de redactie van Boekman, werkt zij met Instagram en is ze functioneel beheerder van het CRM-systeem.

Onderzoeker

Thomas volgt voor de Cultuurmonitor het domein architectuur. Daarnaast voert hij onderzoeken in opdracht uit.

Samenstelling Raad van toezicht

Coen Teulings
Voorzitter Raad van Toezicht
Jeroen Bartelse
Lid Raad van Toezicht
Nathalie van Berkel
Lid Raad van Toezicht
Hagar Heijmans
Lid Raad van Toezicht
Mirko Tobias Schäfer
Lid Raad van Toezicht

Partners & subsidiënten