Boekmanstichting Kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid

De medewerkers van de Boekmanstichting

Hoofdredacteur / Projecten

André is hoofdredacteur van Boekman, verantwoordelijk voor de productie en beeldredactie van het tijdschrift en voor de digitale evenknie Boekman Extra. Daarnaast is hij secretaris van het platform Landelijke Werkgroep Cultuurbeleid en de Boekman Dissertatieprijs. Zijn interesse gaat uit naar beleid op het gebied van popmuziek en zo verbindt hij zijn hobby met zijn werk.

Onderzoeker

Bjorn studeerde Nederlandse Taal en Cultuur en Literair Bedrijf aan de Radboud Universiteit Nijmegen en werkt sinds 2017 als onderzoeker bij de Boekmanstichting. Hij schrijft vooral over de film-, letteren- en gamesector, alsook over de verduurzaming van het culturele landschap.

Heidi Heinonen
informatiespecialist bibliotheek

Heidi werkt als  in de bibliotheek. Via een studie film-en televisie en het werkveld kunst- en cultuureducatie, werkt ze sinds kort bij de Boekmanstichting. Cultuur en cultuurbeleid in de breedste zin van het woord hebben haar belangstelling, maar bibliotheken zijn haar grote favoriet. Interesse in talen, schrijven en lezen en het speuren naar relevante literatuur komen in de bibliotheek bij elkaar.

 

Hoofd informatieservice / Projecten

Hilde is hoofd informatieservice en doet onder andere research naar digitale content voor de bibliotheekcollectie en geeft rondleidingen waarbij ze de collectie toelicht. Daarnaast neemt ze deel aan diverse landelijke bibliothecaire en cultureel erfgoed netwerken en schuift aan bij het platform Landelijke Werkgroep Cultuurbeleid.

Informatiespecialist / Redacteur

Jack is informatiespecialist, redacteur van het tijdschrift Boekman en andere publicaties, en stafmedewerker. De combinatie sluit naadloos aan op zijn belangstelling voor kunst, cultuur en beleid, in het bijzonder bibliotheken, boekenvak en letteren. En op zijn achtergrond als Neerlandicus en interesse in taal en literatuur.

Directeur – Bestuurder

Jan Jaap is directeur-bestuurder van de Boekmanstichting. Liefde voor cultuur, ervaring met beleid en passie voor debat en onderzoek komen voor hem samen in de Boekmanstichting. Als geboren Groninger houdt hij van een weidse horizon. Kunst bevordert de brede blik en nodigt uit tot ontmoeting.

Strategisch Communicatieadviseur

Als communicatieadviseur houdt Janina zich bezig met de externe positionering van de Boekmanstichting en de samenwerking met partners. Ze is van mening dat kunst en cultuur ons uitdagen genormaliseerde denkbeelden ter discussie te stellen en ons helpen reflecteren op maatschappelijke vraagstukken. Deze dynamiek van de sector zoekt zij graag op in haar werk.

Onderzoeker / projectleider Cultuurmonitor

Janna is sinds februari 2021 projectleider van de nieuwe landelijke Cultuurmonitor. Met veel plezier stort ze zich op de doorontwikkeling van het project. Ze promoveerde als Cultuursocioloog aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met een studie naar sociaal-culturele scheidslijnen. Cultuur in haar pluraliteit en de betekenis van cultuur in het alledaagse leven heeft haar grootste belangstelling.

Secretariaat

Lieke bemant samen met Tanja het secretariaat van de Boekmanstichting. Tot haar taken behoren de financiële administratie en diverse facilitaire en HR zaken binnen de organisatie.

Onderzoeker

Als onderzoeker is Maartje betrokken bij de ontwikkeling van de landelijke cultuurmonitor, de Cultuurindex en voert ze onderzoek in opdracht uit. De vertaalslag van data naar toepasbaarheden voor beleidsmakers, wetenschappers en culturele instellingen maakt Maartje bijzonder enthousiast over haar vakgebied.

Onderzoeker / Redacteur

Maxime is van huis uit cultuurwetenschapper en heeft daarnaast een achtergrond in kunstmanagement en filosofie. Als student ploos ze al beleidsstukken uit in onze bibliotheek: met evenzoveel enthousiasme stort ze zich nu op het verzamelen en analyseren van cultuurcijfers, onderzoek in opdracht en de redactie van Boekman. Maxime is tot en met januari 2022 met zwangerschapsverlof. Voor vragen kunt u contact opnemen met Rogier Brom | r.brom@boekman.nl.

Informatiespecialist / ICT

Mieke werkt als informatiespecialist in de bibliotheek waar ze speurt naar (digitale) aanwinsten en informatievragen beantwoordt. Daarnaast coördineert zij de ICT bij de Boekmanstichting.

PR & Communicatie

Nuran is verantwoordelijk voor de Communicatie en PR bij de Boekmanstichting. Tot haar werkzaamheden behoren onder andere het schrijven van een communicatieplan en de maandelijkse nieuwsbrief, bijdragen aan een marketingbeleid, beheren van de social media kanalen en de website, en het uitvoeren van pr-werkzaamheden.

Coördinator onderzoek / Onderzoeker

Rogier coördineert het onderzoek en heeft daarbij als onderzoeker een voorliefde voor de grote lijnen die beter inzicht geven in het functioneren van kunst en cultuur. Hij wordt gedreven door een sterke wil om te begrijpen wat er speelt en hoe dit zo goed mogelijk over te brengen. Daarbij richt hij zich vooral op de beeldende kunst, kunstenaarschap en alle aspecten die daarbij komen kijken.

Onderzoeker

Sabine is als onderzoeker betrokken bij verschillende projecten die in opdracht worden uitgevoerd. Daarnaast draagt zij bij aan de doorontwikkeling van de landelijke cultuurmonitor, onder andere vanuit haar expertise op het gebied van de filmsector. Sabine is tot en met januari 2022 met zwangerschapsverlof. Voor vragen kunt u contact opnemen met Rogier Brom | r.brom@boekman.nl.

Secretariaat

Tanja bemant samen met Lieke het secretariaat van de Boekmanstichting. Tot haar taken behoren het agendabeheer voor de directeur en het faciliteren van digitale meetings voor het team. Ook is Tanja als functioneel beheerder betrokken bij de implementatie en het dagelijks gebruik van het CRM-systeem.

Raad van toezicht

Coen Teulings
Voorzitter

Hoogleraar Economie, Universiteit van Cambridge en Universiteitshoogleraar Universiteit Utrecht

Hagar Heijmans
Consultant McKinsey & Company
Jeroen Bartelse
Algemeen directeur TivoliVredenburg
Karin van Gilst
Algemeen directeur BNNVara
Mirko Tobias Schäfer
Universitair hoofddocent voor nieuwe media & digitale cultuur Projectleider Utrecht Data School, Universiteit Utrecht
Nathalie van Berkel
Lid Raad van Bestuur UWV

Partners & subsidiënten