Boekmanstichting Kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid

Home » Podcasts

Agendapunt

Nieuwste podcast • Seizoen 1 • Donderdag 6 juli 2023

Nieuwste Seizoen 1 • Aflevering 2

Aflevering 2: Blockparty als blauwdruk

Wat vertelt een blockparty over cultuurbeleving, belichaamde kennis en samenwerken? In deze aflevering spreken we Roberto Romello en Rosie Okhionkpamwionyi over jongerencollectief Notes: een evenementenplatform in breedste zin. Vertrekkend vanuit hun referentiekaders begrijpen ze steeds meer de waarde van het opgroeien in een postkoloniale stad als Rotterdam. De gewoontes, de branding en taal van Notes...
Bekijk podcast
Roberto Romello
Mede-oprichter en zakelijk leider Notes
Rosie Okhionkpamwionyi
Inhoudelijk projectmanager Notes

Een audio-archief over kunst, cultuur en beleid

Agendapunten bepalen het gesprek. Op het werk, in de politiek, bij de vereniging en tijdens de continue samenwerkingen in het culturele veld. Een agendapunt dient als geheugensteun, ter verduidelijking of als planningstool. Super handig. Maar wie of wat bepaalt de agenda van cultuurbeleid?

Als schakel tussen cultuurbeleid en praktijk zoekt de Boekmanstichting naar manieren om deze koppelfunctie te vervullen. In de podcast Agendapunt vragen we iedere aflevering een denker, doener, maker, organizer of onderzoeker om een punt in te brengen. Zo krijgen we oog voor thema’s die te weinig op de agenda staan –of juist wat vaker terug moeten komen.

Verhalen die we horen en cijfers die we meten zijn essentieel voor het vormen en beïnvloeden van beleid. Wat gebeurt er als we andere perspectieven verzamelen –en op de agenda zetten?

  • Concept en productie: Jasmin Sharif
  • Audio edit: Ahmet Buyuk
  • Cover ontwerp: Yusser Salih
Hodan Warsame
Podcast host

Meer uit seizoen 1

Seizoen 1 • Aflevering 1

Aflevering 1: Toegang tot cultuur

Het is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend om een podium of museum op 10 minuten fietsafstand te hebben –en daarmee kan er nog veel gesleuteld worden aan toegang tot kunst en cultuur voor iedereen. In deze aflevering neemt adviseur en belangenbehartiger Nicolle van Lith (Cultuurslagers) ons mee in de manieren waarop ze zich inzet voor...
Bekijk podcast
Seizoen 1 • Proloog

Proloog - Keuzes maken

Agendapunten bepalen het gesprek – op het werk, in de politiek, bij de vereniging en tijdens de continue samenwerkingen in het culturele veld. Een agendapunt als geheugensteun, ter verduidelijking of als planningstool. Super handig. Maar wie of wat bepaalt de agenda van cultuurbeleid?
Bekijk podcast

Partners & subsidiënten