Boekmanstichting Kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid

Home » Podcasts » Aflevering 2: Blockparty als blauwdruk

Aflevering 2: Blockparty als blauwdruk

Naar het podcastoverzicht

Seizoen 1 • Donderdag 6 juli 2023

Seizoen 1 • Aflevering 2

Aflevering 2: Blockparty als blauwdruk

Wat vertelt een blockparty over cultuurbeleving, belichaamde kennis en samenwerken? In deze aflevering spreken we Roberto Romello en Rosie Okhionkpamwionyi over jongerencollectief Notes: een evenementenplatform in breedste zin. Vertrekkend vanuit hun referentiekaders begrijpen ze steeds meer de waarde van het opgroeien in een postkoloniale stad als Rotterdam. De gewoontes, de branding en taal van Notes zorgt voor een bijna organische wisselwerking met hun doelgroep. Hoe weten zij duizenden jongeren te mobiliseren, terwijl dat publieksinstellingen een stuk lastiger afgaat? Ze vertellen over hun ontwerpend onderzoek, de sociaal-maatschappelijke rol die ze vervullen en de af en toe moeizame vertaalslag naar de rigide kaders van de cultuursector.

Op zoek naar meer verdieping en context? Bekijk deze links!

Op 12 augustus 2023 presenteert Notes hun onderzoeksresultaten in Ferro Dome.

Roberto Romello
Mede-oprichter en zakelijk leider Notes
Rosie Okhionkpamwionyi
Inhoudelijk projectmanager Notes

Meer uit seizoen 1

Seizoen 1 • Aflevering 1

Aflevering 1: Toegang tot cultuur

Het is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend om een podium of museum op 10 minuten fietsafstand te hebben –en daarmee kan er nog veel gesleuteld worden aan toegang tot kunst en cultuur voor iedereen. In deze aflevering neemt adviseur en belangenbehartiger Nicolle van Lith (Cultuurslagers) ons mee in de manieren waarop ze zich inzet voor...
Bekijk podcast
Seizoen 1 • Proloog

Proloog - Keuzes maken

Agendapunten bepalen het gesprek – op het werk, in de politiek, bij de vereniging en tijdens de continue samenwerkingen in het culturele veld. Een agendapunt als geheugensteun, ter verduidelijking of als planningstool. Super handig. Maar wie of wat bepaalt de agenda van cultuurbeleid?
Bekijk podcast

Partners & subsidiënten