Boekmanstichting Kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid

Home » Thema’s » Cultuur en participatie

Thema Boekmanstichting

Cultuur en participatie

Tijdschrift Boekman

Gerelateerde content

Literatuur uit de catalogus

Handleiding Publiek van de toekomst

DEN

Wat weet jij over de toekomst? Natuurlijk is niet alles te voorspellen, maar de toekomst is geworteld in de wereld van vandaag. Technologie zal blijven ontwikkelen, de wereld wordt steeds digitaler en huidige jongeren vormen het cultuurpubliek van morgen. Hoe ga jij ze bereiken? Verdiep je in 4 mogelijke scenario's en bedenk hoe jouw organisatie kan inspelen op de toekomst.

bezoek catalogus
2022

Digitalisering als kans : de digitale transformatie van de culturele en creatieve sector

Raad voor cultuur

Verdere digitalisering van de culturele en creatieve sector biedt kansen voor creatieve vernieuwing en om meer mensen te bereiken en cultureel te inspireren. Ook draagt het bij aan de maatschappelijke relevantie en economische versteviging van de sector. Maar er ligt ook een grote kans voor Nederland om als creatieve hub toonaangevend te zijn in Europa. Dit is het juiste moment om te investeren in een meerjarige strategische digitaliseringsagenda voor cultuur, aldus de Raad voor Cultuur in dit advies.

bezoek catalogus
2022

Brainstorming report : (Re)-engaging digital audiences in the cultural sector

Radermecker, A.-S., Kolokytha, O., ... [et al.], Voices of Culture

This brainstorming report provides guidelines and recommendations to cultural practicioners and the European Commission in three main chapters: COVID-19 recovery, impact on cultural consumption by digital means and the EU’s role in assisting cultural organisations. Digital audience management and a supportive role for the EU.
Aspects of data collection and management with regard to rebuilding and reaching existing and new audiences via digital means (including a focus on the digitally-deprived.

bezoek catalogus
2022

Partners & subsidiënten