Boekmanstichting Kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid

Home » Thema’s » Internationaal cultuurbeleid

Thema Boekmanstichting

Internationaal cultuurbeleid

Podcastserie i.s.m. DutchCulture

DutchCulture en de Boekmanstichting lanceren vanaf januari 2021 een podcastdrieluik over 50 jaar internationaal cultuurbeleid.

Tijdschrift

Boekman is hét tijdschrift over trends in kunst en cultuur. Boekman informeert thematisch over trends en structurele verschuivingen in de culturele sector en de cultuurpolitiek.

Boekman Extra

Boekman Extra is een digitale publicatie die onregelmatig verschijnt en één of meerdere artikelen bevat. De publicatie is gratis te downloaden.

Blog

Het Boekman-blog: hierin licht een medewerker van de Boekmanstichting een cultureel onderwerp of een opvallende ontwikkeling naar keuze uit.

Onderzoek

Wij blijven het Nederlandse cultuurbeleid spiegelen aan internationale ontwikkelingen en verrijken ons onderzoek door internationale kennisuitwisseling.

Gerelateerde content

Literatuur uit de catalogus

Climbing the ladder : database mapping 2021

Chang, E., DutchCulture

Each year, DutchCulture tracks the international events that Dutch artists and cultural organisations produce and take part in abroad. The aim is to understand the cultural impact of the Netherlands in other countries. In the 2021 edition, DutchCulture looks at the scope of Dutch international cultural participation and explore the progress that the cultural field has made toward a post-Covid world.

bezoek catalogus
2022

Cultural mobility yearbook 2022

Floch, Y., Ellingsworth, J., On the move (OTM)

The Cultural Mobility Yearbook provides a reference framework of data related to cultural mobility. This publication looks back on cultural mobility in 2021 in order to get a picture of the shifts in the cultural sector due to lockdowns. Key themes: Covid-19 and in-person mobility and the growing digital mobility.

bezoek catalogus
2022

Voortgang internationaal cultuurbeleid 2020

Engelshoven, I.K. van, Knapen, B., Bruijn, T. de

In het rapport Internationaal Cultuurbeleid 2020 staat een overzicht van projecten en resultaten van Nederlandse culturele activiteiten in de wereld. Dit gebeurt aan de hand van de doelen van het internationaal cultuurbeleid en met speciale aandacht voor internationale erfgoedsamenwerking. Door de Covid-19 pandemie hebben er het afgelopen jaar minder internationale culturele activiteiten kunnen plaatsvinden. De terugloop in het aantal activiteiten is te zien in deze rapportage. Tegelijkertijd zijn er alternatieve manieren gevonden voor de activiteiten en zijn nieuwe initiatieven ontplooid. In sommige gevallen leidden de alternatieve vormen van samenwerking en presentatie tot het bereiken van een breder publiek.

bezoek catalogus
2021

Partners & subsidiënten